Credit Suisse-analyse blåstempler klassiske biler som investering

Det fremgår af 2018-udgaven af deres “Global Investment Returns Yearbook”.

I februar 2018 udkom den såkaldte ”Global Investment Returns Yearbook” for niende gang. Årbogen er produceret af Credit Suisse Research Institute i samarbejde med London Business School og indeholder grundige analyser af udbyttet af investeringer i aktier, obligationer, ejendomme og anden almindelig anbringelse af kapital.

For første gang ser håndbogen også nærmere på udbyttet af forskellige ikke-finansielle investeringer fra vin over kunst og til klassiske biler. Af de syv analyserede aktivgrupper konkluderer analysen, at klassiske biler performer langt bedst mens vin og frimærker indtager henholdsvis anden- og trediepladsen.

Analysen forholder sig alene til klassiske bilers værdistigning, der ikke overraskende er den væsentligste faktor set ud fra et rent finansielt synspunkt.

I den snart fyrre år lange dataserie overgås biler kun af aktier, og her hører det med til historien, at beregningen af en aktieporteføljes langsigtede værdistigning inkluderer løbende geninvestering af afkastet.

Credit Suisse-analytikerne anerkender til gengæld, at biler som ”passionsinvestering” har en anden form for afkast, som de kalder for ”følelsesmæssigt udbytte”. Klassiske biler har simpelthen en skønhedsværdi, som man på en helt anden måde end med værdipapirer kan have et løbende afkast af. Den fornøjelse og glæde kan naturligvis ikke værdifastsættes i en investeringsmæssig sammenhæng, men den er der – og ikke mindst anerkender analysen, at dette aspekt af ens investering kan være særligt interessant i perioder med lave forventede afkast af traditionelle investeringer.

Analysen konkluderer kort sagt, at klassiske biler kan være attraktive som investeringer, da de både kan give et finansielt afkast og også personlig fornøjelse af ens investeringsaktiv.

Selected Car Investment er til for at rådgive om netop denne slags biler: For når man investerer med fokus på afkast, handler det naturligvis om at vide hvilke bilmærker, -modeller og årgange, der sikrer investeringen bedst muligt – samt at finde de bedste af disse biler. Det kræver, at man både har ekspertviden om markedet for klassiske biler og det rette netværk. Her vil de fleste kunne drage stor fordel af råd og vejledning fra Selected Car Investment.

Kontakt os, hvis du vil vide mere.